Kun Tom Pöysti päätti keskikoulun, keskiarvossa ei ollut hurraamista. Vuosi oli kuitenkin ikimuistoisen riemukas.

Nuorimies ei tiennyt, miksi halusi isona, joten hän hankkiutui lukioon ja haki opiskelun ohessa ainakin poliisikouluun, valtiotieteelliseen, koreografiakouluun ja teatterikorkeakouluun. Viimein, vuonna 1975, sinnikkyys palkittiin. Teatterikoulun ovet aukesivat kolmannella yrittämällä, kaksi tuntia ennen ylioppilaskirjoituksia.

Seurasi kahdeksan työntäyteistä vuotta teatterissa, elokuvissa, televisiossa ja radiossa. Sitten paukut loppuivat: turhautuneisuus oli suuri ja elämäntavat vähintäänkin kyseenalaiset. Oli muutoksen aika.

Oman identiteetin määrätietoinen etsintä alkoi vuonna 1985, kun Pöysti lähti kiertämään Tellusta ystävänsä ja kollegansa Matti Pellonpään ehdotuksesta. Kun televisio ja vanha Mazda oli myyty ja rinkka ja uudet farkut ostettu, seikkailu saattoi alkaa.

Matka maailman ympäri on jatkunut – työn merkeissä tai niiden lomassa – näihin päiviin saakka. Sen myötä ovat tulleet tutuiksi muun muassa norjalaisten ahkeruus ja sitkeys, Shetlannin saarella asuvien välittäminen ja elämänmyönteisyys, kiinalaisten uskomaton kyky antaa jokaiselle päivälle mahdollisuus, italialaisten arkikulinarismi, tanskalaisten leikkisyys, Amerikan naivismi, suomalainen rehellisyys, Singaporen suorastaan pelottava siisteys sekä Marakeshin ainutlaatuinen tarinankerronta.

Matkoilta – samoin kuin kouluajoilta, työ- ja perhe-elämästä sekä ympäröivästä yhteiskunnasta – saadut kokemukset ovat vahvasti läsnä myös Pöystin valmennuksissa. Pehmeät arvot ovat kovaa valuuttaa, ja esimerkkejä elävästä elämästä löytyy joka lähtöön. ”Ennemmin loppuvat Stockmannilta kalsarit kuin Pöystiltä tarinat”, mies itse tuumaa. Eikä liioittele yhtään.

Luetko mieluummin paperilta? pdf

Tom Pöysti Programs Oy
Degeröntie 62, 10600 TAMMISAARI
gsm 0400 500 335